ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΣΕ ΝΕΑ «ΡΕΚΟΡ» ΑΝΟΔΟΥ

Μετά το τέλος των περιφερειακών Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων του 2017, ο Σύλλογος

είναι σε θέση να προχωρήσει στη συνολική εκτίμηση των συγκεντρωτικών  αποτελεσμάτων και σε έναν γενικό απολογισμό.

ΡΕΚΟΡ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ

Τους πρώτους πέντε μήνες της νέας χρονιάς και λίγο πριν την έναρξη των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων ,με ικανοποίηση διαπιστώνουμε ότι ο Σύλλογος μας έχει τεθεί ήδη σε νέα τροχιά ανόδου. Ξεκινώντας από τη συνολική βαθμολογία των διασυλλογικών πρωταθλημάτων, παρατηρείται μια αύξηση 86 βαθμών :Αυτό σημαίνει την κατάκτηση 385 βαθμών, έναντι 299 πέρυσι.

Αναλυτικότερα , κερδίσαμε το μέγιστο των βαθμών (30) - που δικαιούται κάθε Σωματείο

λόγω μεγάλης συμμετοχής-στην κατηγορία των Παμπαίδων- Παγκορασίδων Β’ . Συγκεντρώσαμε 97 βαθμούς και καταταγήκαμε στην δεύτερη θέση ανάμεσα σε περίπου 25 Σωματεία από τους Νομούς Αχαϊας , Ηλείας, Αιτωλοακαρνανίας, Ζακύνθου και Κεφαλονιάς στην κατηγορία των Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α΄.

 Στην κατηγορία Παίδων –Κορασίδων βρεθήκαμε στην πρώτη  θέση με 116 βαθμούς ανάμεσα σε 25 περίπου  Σωματεία των ίδιων νομών.

Τέλος, στην κατηγορία Ανδρών- Γυναικών του πρωταθλήματος της περιφέρειάς μας, που περιλαμβάνει τους Νομούς ολόκληρης της Πελοποννήσου, της Αιτωλοακαρνανίας , της Ζακύνθου και της Κεφαλονιάς, κα με τη συμμετοχή πάνω από 30 σωματείων, κατακτήσαμε τη δεύτερη  θέση με 142 βαθμούς.

 

ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ

Στην κατηγορία Παμπαίδων – Παγκορασίδων Β’ , στους αγώνες των διάθλων, είχαμε 24 συμμετοχές . Οι αθλητές και αθλήτριες της κατηγορίας αυτής (11-12 ετών) ανήκουν ακόμη στα τμήματα της ακαδημίας και όχι στα αγωνιστικά τμήματα . Πρόκειται, δηλαδή για την προαγωνιστική ομάδα,  καθώς από την ηλικία των 13 ετών μπαίνουν στην αγωνιστική ομάδα της κατηγορίας Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α΄.

Στις αγωνιστικές κατηγορίες (από ΠΠ-ΠΚ Α’ έως και Ανδρών -Γυναικών)  37 αθλητές και αθλήτριές μας συμμετείχαν σε 47 αγωνίσματα , οι πιο πολλοί σε περισσότερα από ένα αγωνίσματα  και σε περισσότερες από μία κατηγορίες.

ΡΕΚΟΡ ΥΨΗΛΩΝ ΟΡΙΩΝ

Στο σημείο αυτό τονίζεται μία πολύ σημαντική επιτυχία του Συλλόγου:

Οι αθλητές και αθλήτριές μας, στους μέχρι τώρα αγώνες, «έπιασαν» συνολικά 41 υψηλά όρια (όρια πρόκρισης) για τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα. Αναμένεται λοιπόν να έχουμε ανάλογο αριθμό συμμετοχών στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών.

 

 

ΡΕΚΟΡ ΜΕΤΑΛΛΙΩΝ

Σε όλες τις κατηγορίες οι αθλητές και οι αθλήτριες μας ανέβηκαν συνολικά 35 φορές στο βάθρο των νικητών. Αναλυτικότερα, κατακτήθηκαν 14 χρυσά, 15 αργυρά και 6 χάλκινα μετάλλια.

Τέλος, τέσσερις αθλητές και αθλήτριες που γυμνάζονται με το Σύλλογο μας διακρίθηκαν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Σχολικού Πρωταθλήματος Ελλάδας – Κύπρου, που διοργανώθηκε στην Πάτρα στις 3 και 4 Μαΐου 2017. Ο απολογισμός είναι κάτι παραπάνω από θετικός. Η Κυριακή Δημητρίου κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 400μ με Εμπόδια, η Άννα Ιατροπούλου το ασημένιο στα 2000μ με Φυσικά Εμπόδια, ο Δημήτρης Γκραικιώτης κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στα 1500μ , ενώ ο Στυλιανός Κατσούλης τερμάτισε στην 8η θέση στα 3000μ συντρίβοντας το ατομικό του ρεκόρ.

Αξιοσημείωτο είναι πως από όλη την Αχαΐα, στο βάθρο ανέβηκαν μόνο οι τρεις αθλητές του «Αθηνόδωρου», από το Αίγιο!

Ακόμα πιο αξιοσημείωτο, όμως, είναι ότι οι επιτυχίες τους αυτές τους πριμοδοτούν  με επιπλέον μόρια για την εισαγωγή τους στη σχολή της αρεσκείας τους. Έτσι μπορούν να εξαργυρώσουν και με αυτόν τον τρόπο τους κόπους τους στις προπονήσεις και στους αγώνες..

Η πρώτη φάση τελείωσε και αναμένουμε ανάλογα «ρεκόρ» ανόδου στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα της θερινής περιόδου. Αρχίζουμε από τα Μέγαρα,  το Σάββατο 27 Μαΐου, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 10.000 μέτρων, ακολουθεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών- Γυναικών στις 18 -19 Ιουνίου στην Πάτρα, το Παίδων – Κορασίδων στις 24-25 Ιουνίου στα Τρίκαλα, το Εφήβων- Νεανίδων στις 8-9 Ιουλίου στην Κατερίνη, το Παμπαίδων- Παγκορασίδων Α΄στις 15-16 Ιουλίου στην Χαλκίδα και τελευταίο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών- Γυναικών στις 29-30 Ιουλίου στη Λάρισα.

Κλείνοντας, εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες του «Αθηνόδωρου», προσβλέπουμε σε νέες επιτυχίες στους προσεχείς Αγώνες και  ελπίζουμε ότι και εφέτος , μέσα από τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα,  αθλητές και αθλήτριές μας  θα επιλεγούν για την στελέχωση των Εθνικών ομάδων.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou