‘’ΕΚΚΙΝΗΣΗ’’ ΓΙΑ ΤΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΤΟΣ 2018

Το νέο αγωνιστικό έτος για τον στίβο (αγωνιστικό έτος 2018) αρχίζει επίσημα την 1/10/2017 και τελειώνει στις 30/9/2018, οπότε μπορούμε να πούμε ότι βρισκόμαστε ήδη στην «εκκίνηση» της νέας αγωνιστικής χρονιάς. Το 2017 το αφήνουμε πίσω αγωνιστικά ως άλλη μια πολύ επιτυχημένη χρονιά.

Ο ΣΕΓΑΣ πριν λίγες ημέρες ανακοίνωσε την (ανεπίσημη ακόμη) αξιολόγηση των Σωματείων του για το 2017 με την οποία μας κατατάσσει στην 34η θέση, έναντι της 38ης που κατείχαμε το 2016. Μένει να οριστικοποιηθούν τα αποτελέσματα της αξιολόγησης για να γιορτάσουμε μια ακόμη χρονιά συνεχούς προόδου και ανόδου.

Ήδη, όμως, η προσοχή μας είναι στραμμένη στο 2018, για το οποίο ήδη έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε με νέα οράματα και νέους στόχους. Η νέα χρονιά ξεκινάει με αρκετές αλλαγές και ανανεώσεις: Η ήδη πολύ επιτυχημένη προπονητική ομάδα που αποτελείται από τον Νίκο Τσιοφύλα, τον Γρηγόρη Θεοχαρόπουλο, τον Φώτη Παπαναστασόπουλο και την  Κατερίνα Καρκατσέλου ενισχύεται με δύο ακόμη προπονητές. Πρόκειται για τον Ανδρέα Τσιαγά και την Σοφία Τρίγκα, οι οποίοι θα καλύψουν διάφορες προπονητικές ανάγκες του συλλόγου μας σε συνεργασία με τους υπάρχοντες προπονητές, αλλά ο καθένας από τους δύο θα αναλάβει και από έναν ρόλο τον οποίο θα χειρίζεται σχεδόν αποκλειστικά.

Συγκεκριμένα, ο Ανδρέας Τσιαγάς θα είναι υπεύθυνος προπονητής του Τμήματος Ανατολικής Αιγιάλειας με έδρα την Αιγείρα, το οποίο ο Σύλλογος μας έχει ενεργοποιήσει από την προηγούμενη αγωνιστική χρονιά. Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του συγκεκριμένου τμήματος παραμένουν οι ίδιες (Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή 16:00-17:30), ενώ ενδέχεται να γίνουν κάποιες διαφοροποιήσεις ανάλογα με τις ανάγκες που θα προκύψουν. Η Σοφία Τρίγκα θα αναλάβει κάτι εντελώς νέο για τον Σύλλογό μας, καθώς από φέτος ο Σύλλογος μας θα δημιουργήσει στην Ακαδημία του και το Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας* για παιδιά από τεσσάρων έως έξι ετών.

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά και ικανοποίηση ανακοινώνουμε τη δημιουργία και κυκλοφορία της νέας μας αφίσας, η οποία, εκτός από την υψηλή αισθητική της, αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το ΄΄μέγεθος΄΄ και την δυναμική του Συλλόγου μας. Η αφίσα κυκλοφορεί με την κύρια ‘’κεντρική’’ της μορφή, αλλά και σε μια διαφορετική έκδοση, διαμορφωμένη ειδικά για το Τμήμα Ανατολικής Αιγιάλειας.

Ακολουθεί ένα μικρό κείμενο με περισσότερες και ειδικότερες πληροφορίες σχετικά με το Τμήμα Προσχολικής Ηλικίας και στο τέλος μπορείτε να δείτε την νέα μας αφίσα και στις δύο εκδόσεις της.

 

*ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο Σύλλογός μας  ανακοινώνει ότι εκτός από τα ήδη υπάρχοντα τμήματα, δημιουργεί  επιπλέον τμήμα για παιδιά προσχολικής ηλικίας,  τεσσάρων έως έξι (4-6) ετών. Οι προπονήσεις του  νέου τμήματος θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ εγγραφές θα μπορούν να γίνονται από την Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017  και για όλη την διάρκεια του τρέχοντος σχολικού-αγωνιστικού έτους.  Οι προπονήσεις θα διεξάγονται στον χώρο του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου και το ωράριο των προπονήσεων θα είναι καθημερινά από Δευτέρα έως και Παρασκευή 16:00 με 17:15 το απόγευμα. Οι μικροί αθλητές –τριες  θα μπορούν να συμμετέχουν στις προπονήσεις δύο έως τρείς ημέρες την εβδομάδα.  Επισημαίνεται ότι εξαιτίας της έλλειψης κλειστών χώρων, τις ημέρες με βροχόπτωση και γενικά όταν επικρατούν άσχημες καιρικές συνθήκες οι προπονήσεις δεν θα πραγματοποιούνται. Επίσης, σε περίπτωση αναβολής ή ματαίωσης κάποιας προπόνησης για έκτακτους λόγους (λ.χ. διεξαγωγή αγώνα στο Στάδιο) θα αναρτάται νωρίτερα σχετική ανακοίνωση στους κατάλληλους χώρους του Δημοτικού Σταδίου ή/και στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας.

Σκοπός του τμήματος αυτού είναι  η μύηση στον αθλητισμό των μικρών αθλητών-τριών μέσα από κατάλληλα παιδαγωγικά παιχνίδια και πολύπλευρες κινητικές δραστηριότητες. Για τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας έχει μεγάλη σημασία μια παιδαγωγικά στοχευμένη και οργανωτικά μεθοδική προσπάθεια για την «πρώτη επαφή» με τις αθλητικές δραστηριότητες: έτσι το παιδί θα αντιληφθεί ορθά την έννοια του αθλητισμού και θα λάβει τα πρώτα εφόδια και τις βάσεις για μια σωστή αθλητική παιδεία από εξειδικευμένους καθηγητές φυσικής αγωγής, αποκτώντας ένα πολύτιμο βοήθημα για μια δια βίου ενασχόληση  (εάν, βέβαια, το επιθυμεί) με τον αθλητισμό.  

Παράλληλα με τους παιδαγωγικούς στόχους ζητούμενο αποτελεί η  βελτίωση όλων των φυσικών  ικανοτήτων και κινητικών δεξιοτήτων με τον σωστό τρόπο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα σημαντικότερα  και πλέον κατάλληλα ερεθίσματα  γι’ αυτή την ηλικία.  Τα μαθήματα θα είναι σε μεγάλο βαθμό βασισμένα στην επιστημονική  θεωρία των ευαίσθητων φάσεων, έτσι ώστε να αναπτυχθούν στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό και με τον πιο σωστό τρόπο οι φυσικές, κινητικές και συντονιστικές ικανότητες της ηλικίας αυτής, ώστε να αποτελέσουν πολύτιμο εφόδιο για την ενασχόληση με οποιοδήποτε άθλημα στο μέλλον.

 Υπεύθυνη προπονήτρια του τμήματος αυτού είναι η Σοφία Τρίγκα, απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων, ενώ η λειτουργία του Τμήματος θα τελεί υπό την εποπτεία και των λοιπών προπονητών – καθηγητών φυσικής αγωγής που απασχολούνται επί σειρά ετών στο Σύλλογο. Περισσότερες πληροφορίες θα δίνονται στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου καθημερινά τις ώρες 16:00-18:00 τόσο από την ίδια, όσο και από τους άλλους προπονητές του Συλλόγου. Επιπλέον, μπορείτε να επικοινωνήσετε και τηλεφωνικά στα εξής τηλέφωνα: 6985930793 (Σοφία Τρίγκα) και 6974991254 (Νίκος Τσιοφύλας).

     

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou