2ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ – ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΣΙΒΛΟΥ "ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ"

Ήταν μια πραγματική γιορτή του μαζικού αθλητισμού ο 2ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού, που διοργανώθηκε από το Δήμο Αιγιαλείας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Συλλόγου Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον της Λίμνης του Τσιβλού

, της ξεχωριστής αυτής περιοχής του τόπου μας που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Αχαΐας και εντάσσεται στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού.

            Με φόντο τα καταπράσινα νερά της λίμνης, περιμετρικά αυτής και ανάμεσα στα πεύκα και στα έλατα που περιβάλλουν το δασικό δρόμο, έτρεξαν περισσότεροι από διακόσιοι (200) δρομείς κάθε ηλικίας, στους τρεις αγώνες των 2 χλμ, των 5,5, χλμ και των 10 χλμ και βάδισαν περίπου εκατό (100) βαδιστές - περιπατητές, που στόχο είχαν να αναδείξουν την αξία και τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού, δίνοντας τα μήνυμα ότι η άθληση είναι για όλους. Εκτός από τους αγώνες δρόμου, διοργανώθηκαν από το Δήμο Αιγιαλείας πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις που περιελάμβαναν κανό - καγιάκ στα νερά της Λίμνης, περιηγήσεις στα μονοπάτια περιμετρικά αυτής και άλλες δραστηριότητες, ενώ πολύ θετικό για την περιοχή μας είναι το γεγονός ότι σχετικό αφιέρωμα σε ζωντανή σύνδεση έκανε τόσο η δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ όσο και η δημόσια ραδιοφωνία της ΕΡΑ ΣΠΟΡ, που μετέδωσαν και σχετικές συνεντεύξεις.

            Στους επιμέρους αγώνες και ειδικότερα στον παιδικό αγώνα των 2χμ τερμάτισαν συνολικά 70 μικροί αθλητές και αθλήτριες, ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησαν με δυναμικό βάδισμα αρκετοί γονείς των μικρών αθλητών αλλά και ελεύθεροι βαδιστές.  Στην κατηγορία των αγοριών 1ος τερμάτισε ο Φώτης Θεοδωρακόπουλος, 2ος ο Βίκτορ Ντόμπρα (1ο Δημοτικό Ακράτας) και ακολούθησε ο Ιάσονας Αγγελόπουλος, ενώ στην κατηγορία των κοριτσιών νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Παλαιολογοπούλου, 2η η Ευγενία Βαρβία και ακολούθησε η Φωτεινή Κατσούλη.

            Στον αγώνα των 5,5χμ συμμετείχαν και τερμάτισαν 85 δρομείς, με νικητή το Νίκο Γεωργίου, 2ο τον Αποστόλη Χαντζή και 3ο τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο, ενώ στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Ανδριάνα Σανδραβέλη και ακολούθησαν η Σωτηρία Δημητρίου και η Εμμανουέλα Κούρτη.

Στον αγώνα των 10χλμ συμμετείχαν και τερμάτισαν 46 δρομείς. Στην κατηγορία των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Σπύρος Ιατρόπουλος, 2ος Ο Στυλιανός Κατσούλης και 3ος ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου, ενώ στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια ήταν η Αλεξάνδρα Μπαρδάκη (ανεξάρτητη), 2η η Μαγδαληνή Κουρλέση από τον Σ.Δ.Υ. Πάτρας και 3η η Ελευθερία Λέκκα από το Σύλλογο Merenda Team, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι από τους παραπάνω νικητές και νικήτριες των τριών αγώνων ήταν αθλητές του Αθηνόδωρου. Την εκκίνηση και των δύο αυτών αγώνων έδωσε ο Δήμαρχος Αιγιαλείας κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ενώ συμμετείχαν στις εκδηλώσεις ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλης Χριστόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Ανατολικής Αιγιάλειας κ. Γιώργος Γιοβάς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου κ. Ανδρέας Ρεκούτης.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou