Ο ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΑΝΔΡΩΝ – ΓΥΝΑΙΚΩΝ

Το Αίγιο εκπροσωπήθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από τους αθλητές του Αθηνόδωρου στην κορυφαία εγχώρια διοργάνωση Κλειστού Στίβου για το 2018, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι αθλητές του Αθηνόδωρου έζησαν ένα διήμερο γεμάτο από έντονες αθλητικές συγκινήσεις και αποκόμισαν πολύ σημαντικές αγωνιστικές εμπειρίες. Ως θεατές είδαν να πραγματοποιούνται σπουδαίες επιδόσεις, να επιτυγχάνονται όρια για συμμετοχή σε διεθνείς διοργανώσεις και, ως αποκορύφωμα, έζησαν από κοντά την κατάρριψη του Παγκοσμίου Ρεκόρ της κατηγορίας Εφήβων στο αγώνισμα του άλματος επί κοντώ από τον αθλητή Εμμανουήλ Καραλή. Ως αθλητές, με πολύ καλές εμφανίσεις, κατάφεραν να κάνουν αισθητή την παρουσία του Αιγιώτικου στίβου και σε αυτό το πρωτάθλημα.

Την αρχή των καλών εμφανίσεων έκανε ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος, ο οποίος στον τελικό του αγωνίσματος των  60 μέτρων  Παμπαίδων τερμάτισε στην 6η θέση με επίδοση 7΄΄.53, η οποία αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και ρεκόρ Συλλόγου. Στη συνέχεια, στα 1500 μέτρα ο Δημήτρης Γκραικιώτης, με χρόνο 4΄.04΄΄.22, κατέλαβε την 8η θέση. Η επίδοσή του αποτελεί τόσο ατομικό ρεκόρ, όσο και ρεκόρ Συλλόγου για τον κλειστό στίβο. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν 2 ακόμη αθλητές του Αθηνόδωρου, οι οποίοι μόλις πρόσφατα επανήλθαν σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης εξ αιτίας ενός μικροτραυματισμού που αντιμετώπισαν και οι δύο. Ο Σπύρος Ιατρόπουλος, με επίδοση 4΄.15΄΄.27, βρέθηκε αρκετά μακριά από το ρεκόρ του και φαίνεται πως θέλει λίγο ακόμα χρόνο για να ξαναβρεί τον παλιό καλό του εαυτό. Επίσης, ο Στυλιανός Κατσούλης, επιστρέφοντας δυναμικά, πέτυχε επίδοση 4΄.17΄΄.61 , η οποία είναι πολύ κοντά στο ατομικό του ρεκόρ. Τέλος, στο αγώνισμα των  3000 μέτρων ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου  κατάφερε να συντρίψει το ατομικό του ρεκόρ τερματίζοντας με χρόνο 9΄.25΄΄.34 .

Με αυτόν τον τρόπο έκλεισε η περίοδος του Κλειστού Στίβου για τον Αθηνόδωρο, με τους αθλητές των αγωνισμάτων αντοχής και ημιαντοχής του Τοπικού μας Συλλόγου να μπαίνουν στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας τους για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος που θα γίνει στα Τρίκαλα την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου, όπου ο Σύλλογος θα συμμετέχει όπως πάντα με ομαδική αποστολή.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou