ΕΠΙΔΟΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΤΕΧΟΥΝ ΣΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ

Με σημαία τον Γιώργο Ιατρόπουλο συμμετείχε ο Αθηνόδωρος στην πρώτη αγωνιστική ημέρα του  διασυλλογικού πρωταθλήματος Ανδρών που έγινε στην Πάτρα με συμμετοχή ομάδων από τους Νομούς της δυτικής Ελλάδας και ολόκληρης της Πελοποννήσου. 

Ο 46χρονος πλέον Αιγιώτης αθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας με επίδοση 14 μέτρα και 55 εκατοστά, η οποία εκτός του ότι του δίνει την πρόκριση για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ, νέο ρεκόρ συλλόγου, καθώς και ρεκόρ όλων των εποχών σε ολόκληρη την Αιγιαλεία. Ο Αιγιώτης αθλητής των ρίψεων, όπως και όλος ο Αθηνόδωρος, όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο καλύτερος γίνεται. Εκτός από τον Γιώργο Ιατρόπουλο όμως και άλλοι δύο αθλητές της αθλητικής αυτής οικογένειας ανέβασαν τον Αθηνόδωρο στο υψηλότερο  σκαλί αυτών των αγώνων.  Ο Κώστας Ιατρόπουλος κέρδισε την κούρσα στο αγώνισμα των 3.000 μέτρων με φυσικά εμπόδια με επίδοση 10.05.31 και ο Πολυχρόνης Ιατρόπουλος ήταν ο νικητής στο έξαθλο της κατηγορίας Παμπαίδων Α΄ συγκεντρώνοντας 4.174 βαθμούς. Με την καταπληκτική αυτή επίδοση που είναι από τις καλύτερες για φέτος σε όλη την Ελλάδα, έπιασε το όριο για το πανελλήνιο πρωτάθλημα, πραγματοποίησε ατομικό ρεκόρ καθώς και ρεκόρ συλλόγου, το οποίο κατείχε ο αδερφός του Κώστας Ιατρόπουλος από τους αντίστοιχους αγώνες του  2013 με 4.090 βαθμούς. Το τρίτο χρυσό μετάλλιο σε αυτούς τους αγώνες κατέκτησε ο Μιχάλης Καϊπης στο άλμα εις ύψος που με επίδοση 1 μέτρο και 82 εκατοστά ισοβάθμησε στην πρώτη θέση με τον αθλητή της Γαλήνης Πατρών Μελιντιάν Φιλάι.  Στο αγώνισμα του μήκους γυναικών η Χριστίνα Καίτσα κατέλαβε την 12η θέση με επίδοση 5 μέτρα. Η Μαρίνα Γιαννάδη στην πρώτη της συμμετοχή στην κατηγορία γυναικών στα 100 μέτρα ήταν 9η με επίδοση 13.30. Στο ίδιο αγώνισμα των ανδρών ο Γιώργος Πήττας με επίδοση 11.76 κατέλαβε την 12η θέση. Ο Ανδρέας Τσιαγάς μετά από απουσία τεσσάρων ετών για σπουδές επέστρεψε στον σύλλογό μας και την πόλη μας, και παρά την διετή αποχή από προπονήσεις και αγώνες, κατέλαβε την 14η θέση στα 400 μέτρα ανδρών με επίδοση 54.26. Στα 1.500 μέτρα ανδρών η ζέστη και κυρίως οι σχετικά ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν να πραγματοποιηθούν καλές επιδόσεις από την πλειονότητα των αθλητών που συμμετείχαν στο αγώνισμα, καθώς οι περισσότεροι έμειναν πολύ μακριά από τα ατομικά τους ρεκόρ. Από τον Αθηνόδωρο ο Ηλίας Καραμπούλας κατέλαβε την 9η θέση με χρόνο 4.16.78, ο Σπύρος Ιατρόπουλος ήταν 14ος  με 4.24.78, ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου 15ος με 4.25.05, ο Στυλιανός Κατσούλης 16ος με 4.28.28 και ο Αποστόλης Χαντζής 19ος με 4.36.47.  Τέλος, στο έξαθλο της κατηγορίας Παμπαίδων Α΄ ο Γιάννης Βαρβίας κατέκτησε την 4η θέση συγκεντρώνοντας 2.917 βαθμούς. Ο Γιάννης θα είναι και την  επόμενη αγωνιστική χρονιά στην ίδια ηλικιακή κατηγορία και θα έχει την ευκαιρία να βελτιώσει κατά πολύ τα ατομικά του ρεκόρ. 

Τα αποτελέσματα των αγώνων καθώς και σχετικά βίντεο μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο απο την "Κερκίδα του Αθηνόδωρου" :    http://stivosaigio.blogspot.gr/2018/04/2018_29.html?m=1 

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou