Ο ΣΤΙΒΟΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΙΣΘΗΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Δεκατρείς αθλητές και αθλήτριες του Αιγιώτικου συλλόγου συμμετείχαν  το Σάββατο 26 Μαΐου στους αγώνες στίβου με την επωνυμία Θώδεια που έγιναν στο Λουτράκι με την συμμετοχή πολύ μεγάλου αριθμού αθλητών.

Οι Αιγιώτες αθλητές έδειξαν για μια ακόμη φορά εφέτος την πρόοδο που συντελείται στον στίβο του Αιγίου καταρρίπτοντας  4 ακόμη ρεκόρ συλλόγου, τα οποία και αποτελούν και ρεκόρ του στίβου της περιοχής μας στην νέα εποχή που διανύουμε μετά την αδρανοποίηση της ιστορικής ΕΦΑ Αιγίου που δόξασε το Αίγιο για πάνω από δύο δεκαετίες με μεγάλες επιτυχίες στον ελληνικό, αλλά και στον διεθνή στίβο.  Ο κύριος Γιάννης Χρυσανθόπουλος, ο πρωτεργάτης της ιστορικής πορείας στην χρυσή εποχή της ΕΦΑ, μπορεί να αισθάνεται περήφανος για την επιλογή του να δώσει συνέχεια στον στίβο του Αιγίου μέσω του Αθηνόδωρου, πρωτοστατώντας αυτή την φορά στην ίδρυση του και ως μέλος της πρώτης διοίκησης του.   Οι συνεχείς καλές εμφανίσεις των αθλητών του Αθηνόδωρου, κυρίως της μικρότερης αγωνιστικής κατηγορίας  των Παμπαίδων Α΄ (Κ 16) δείχνουν ότι στα επόμενα 3 με 4 χρόνια το Αίγιο θα ζήσει μεγάλες επιτυχίες, εγχώριες αλλά και διεθνείς.  Οι σωστές βάσεις έχουν μπει και με την συνέχιση της σωστής και επίμονης δουλειάς θα έρθουν και οι πολύ μεγάλες διακρίσεις.

Από τους αγώνες του Σαββάτου ξεχώρισε η επίδοση (και η πρώτη θέση) στην σκυταλοδρομία 4χ300μ Παγκορασίδων αποτελούμενη από την Εμμανουέλα Κούρτη, την Μαρία Κατσούλη, την Σωτηρία Δημητρίου και την Δήμητρα Ανδριοπούλου  με νέο ρεκόρ συλλόγου σε χρόνο 2.59.54. Επίσης νέα ρεκόρ συλλόγου είχαμε αντίστοιχα τόσο στην 4χ100μ Παίδων με 45.35 με τους Γιάννη Οικονόμου, Γιώργο Πήττα, Πολυχρόνη Ιατρόπουλο και Νίκο Γεωργίου, όσο και στην 4χ100μ κορασίδων με επίδοση  51.81, αποτελούμενη από τις Χριστίνα Καίτσα, Μαρίνα Γιαννάδη, Εμμανουέλα Κούρτη και Μαρία Κατσούλη . Οι ομάδες των 4χ100μ απαρτιζόταν η κάθε μία  με δύο αθλητές και αθλήτριες της μικρότερης κατηγορίας και πραγματοποίησαν ένα πετυχημένο τεστ για την παρουσία τους στο πανελλήνιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Παίδων και Κορασίδων (Κ 18).  Το επόμενο ρεκόρ πραγματοποιήθηκε από τον Πολυχρόνη Ιατρόπουλο στο μήκος Παμπαίδων Α΄με άλμα στα 5 μέτρα και 87 εκατοστά.  Πολύ καλές ήταν γενικά και οι παρουσίες των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών στα ατομικά τους αγωνίσματα. Στα 100μ ανδρών ο Γιώργος Πήττας και ο Γιάννης Οικονόμου διένυσαν την απόσταση σε χρόνο κάτω από 12’’ (11.78 και 11.97 αντίστοιχα), ενώ  στα 100μ Γυναικών η Χριστίνα Καίτσα με 13.65 και η Μαρίνα Γιαννάδη με 13.66 πλησίασαν τα ατομικά τους ρεκόρ. Στα 150μ ο Αντώνης Ραμπαβίλας στην πρώτη του συμμετοχή σε αγώνες τερμάτισε σε 19.51 και ακολούθησε ο Άγγελος Πήττας με 19.55. Στα 300μ Παγκορασίδων η Δήμητρα Ανδριοπούλου πέτυχε 45.23 και η Σωτηρία Δημητρίου 46.04.  Καλή εμφάνιση είχαμε και στην σκυταλοδρομία 4χ300μ Παμπαίδων όπου η ομάδα του Αιγίου κατέλαβε την 3η θέση με επίδοση  2.43.48. Συνολικά από τους 13 αθλητές της αποστολής οι 8 επέστρεψαν φορώντας και από ένα μετάλλιο στο στήθος τους.  Η επόμενη αγωνιστική δραστηριότητα για τον Αθηνόδωρο είναι τα Αιγιάλεια 2018  που θα γίνουν στο Αίγιο το Σάββατο 2 Ιουνίου όπου οι περισσότεροι αθλητές του Αθηνόδωρου μαζί με τους προπονητές τους και την διοίκηση του συλλόγου θα δώσουν μεγαλύτερη βαρύτητα στο οργανωτικό κομμάτι παρά στην αγωνιστική τους παρουσία.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou