ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 2018 - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 2 Ιουνίου διεξήχθησαν με απόλυτη επιτυχία στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου οι Αγώνες στίβου με την επωνυμία «Αιγιάλεια 2018», που πλέον έχουν καθιερωθεί στο  επίσημο Καλεντάρι των αγωνιστικών δράσεων του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. για το στίβο.

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με τη χρηματοδότηση και σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας (Πολιτισμός – Παιδεία – Αθλητισμός – Κοινωνική Προστασία) και υπό την αιγίδα της  Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου, διοργάνωσαν τους αγώνες αυτούς καταφέρνοντας να προσελκύσουν αρκετούς και ανερχόμενους αθλητές στίβου από διάφορα μέρη της Ελλάδας (όπως Πάτρα, Αθήνα, Πύργο, Ιωάννινα, Λουτράκι, Αγρίνιο, Λεχαινά, Αμαλιάδα, Ζάκυνθο κ.λπ.). Ιδιαίτερα σημαντική, μάλιστα, ήταν η συνεισφορά όλων των προπονητών του Συλλόγου αλλά και πολλών εθελοντών του ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ, όπως αθλητών από τα Αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου αλλά και βετεράνων αθλητών και μαραθωνοδρόμων, που βοήθησαν σημαντικά, υπό την καθοδήγηση των προπονητών, τόσο για την προετοιμασία των εγκαταστάσεων, όσο και κατά τη διάρκεια των αγώνων. Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι αγώνες αυτοί διεξήχθησαν μετά από την ολοκλήρωση όλων των Διασυλλογικών Πρωταθλημάτων κι ενώ έχουν αρχίσει ήδη να διεξάγονται τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα του ΣΕΓΑΣ, με συνέπεια πολλοί αθλητές να έχουν επιτύχει τα αγωνιστικά όρια για τη συμμετοχή τους στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα, ήταν αρκετοί αυτοί που ήθελαν να κάνουν έναν ακόμη σημαντικό αγώνα. Παρά τις γνωστές ελλείψεις των εγκαταστάσεων του Σταδίου που είναι αναγκαίες για τη διοργάνωση επίσημων αγώνων στίβου (όπως το κλειστό προθερμαντήριο), οι αγώνες στέφθηκαν από επιτυχία τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και από οργανωτικής απόψεως, καθώς συμμετείχαν πολύ περισσότεροι αθλητές από κάθε άλλη χρονιά σε διάφορα αγωνίσματα (δρόμων, αλμάτων και ρίψεων) και αρκετοί θεατές που έδειξαν το ενδιαφέρον τους για τον στίβο, ενώ παρακολούθησαν τους αγώνες και επίσημοι από το Δήμο Αιγιαλείας, όπως η Αντιδήμαρχος Έργων και Αναπληρώτρια Δημάρχου κα Βασιλική Ψυχράμη, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Μπούνιας, ο νέος Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου «Αθλητισμός, Πολιτισμός, Κοινωνική Προστασία του Δήμου Αιγιαλείας» κ. Ευστράτιος Βαρδάκης και ο νέος Αντιπρόεδρος αυτού κ. Γιάννης Καρανικόλας, η Υπολιμενάρχης Αιγίου κα Ελένη Κλάγκου, ο πρώην Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, οι εκπρόσωποι της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου όπως ο Πρόεδρος αυτής κ. Ευάγγελος Τζελάτης καθώς και κριτές του ΣΕΓΑΣ, που απένειμαν στους νικητές τα έπαθλά τους.

Στο αγωνιστικό μέρος, αρκετοί και σημαντικοί αθλητές τίμησαν με την παρουσία τους την πόλη μας και τα «Αιγιάλεια 2018», οι οποίοι ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους όπως ο Θάνος Καρούσος του Γ.Σ. Κηφισιάς που κέρδισε την κούρσα των 100 μέτρων ανδρών με επίδοση 11.05, ο Έφηβος  Αουρέλ Γκιούρα του Α.Σ. Έσπερος 2004 που κέρδισε τα 800 μέτρα με επίδοση 1.54.59, η Πολυτίμη Μαντά της Ολυμπιάδας Πατρών που ήταν η νικήτρια στα 200μ Γυναικών με 24.97 και η Ισαβέλλα Κοτσαχείλη του Πανιωνίου, νικήτρια στα 3.000 μέτρα γυναικών με 9.53.89. Οι σημαντικότερες επιδόσεις βέβαια επιτεύχθηκαν από αθλητές και αθλήτριες μικρότερων ηλικιακών κατηγοριών, όπως το 14.82 της Μαρίνας Γιαννάδη του Αθηνόδωρου στα 100 μέτρα με εμπόδια κορασίδων, το 37.87 του Κωνσταντίνου Πουρνάρα της ΓΕ Αγρινίου στα 300μ Παμπαίδων Α΄, το 1.28.53, αλλά και το 1.28.85 στα 600 μέτρα Παμπαίδων του Ηλία Αργύρη της Ολυμπιάδας και του Νίκου Γεωργίου  του Αθηνόδωρου αντίστοιχα, το 40.24 στα 300μ με εμπόδια Παμπαίδων, όπως και τα 50,22 μέτρα στο ακόντιο Παμπαίδων του Πολυχρόνη Ιατρόπουλου αμφότερα. Πολύ καλές επιδόσεις σημειώθηκαν ιδίως στα αγωνίσματα της κατηγορίας Παγκορασίδων Α΄, όπως το 10.82 στα 80μ  της Νικολίας Ποϊραζίδη του ΓΣ Απόλλων Πύργου, το 42.17 της Αναστασίας Καρέλα της Ολυμπιάδας στα 300 μέτρα, το 1.38.92 της Γεωργίας Δεσπολάρη του ΓΣ Απόλλων Πύργου, όπως και το 1.40.52 (γεννημένη το 2005!) της Ελισάβετ Κόλα του Αρίωνα στα 600 μέτρα, το 3.11.48 στα 1.000 μέτρα της Παρασκευής Στρατίκη του ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου, αλλά και το 3.11.82 στο ίδιο αγώνισμα της Δήμητρας Ανδριοπούλου του Αθηνόδωρου, το 12.80 της Πατραϊκής Ένωσης Στίβου  στα 80 μέτρα με εμπόδια και τέλος το 1.56 στο άλμα εις ύψος της Καλλιόπης Παπανδρεοπούλου του Α.Ο. Κούρος. Γενικά θα λέγαμε πως στις μικρές κατηγορίες συμμετείχε  πλήθος άλλων πολύ ικανών αθλητών και σημειώθηκαν αρκετές άλλες καλές επιδόσεις. Πολύ καλή παρουσία, μάλιστα, είχαν και οι αθλητές του Αθηνόδωρου, που εκτός από αυτούς που αναφέρθηκαν, αρκετοί άλλοι πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις, σημείωσαν ατομικά ρεκόρ, αλλά και νέα ρεκόρ Συλλόγου, που θα αναφερθούν αναλυτικά σε επόμενη ανακοίνωση.

Με τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις που αποκόμισαν από τους αγώνες, όλοι έδωσαν ραντεβού για τον επόμενο χρόνο για τα ακόμη καλύτερα «Αιγιάλεια 2019», για τα οποία ελπίζουμε και αισιοδοξούμε να διεξαχθούν στο Δημοτικό Στάδιο που θα έχει να παρουσιάσει στους συλλόγους και στους αθλητές του στίβου το κλειστό προθερμαντήριο στο χώρο κάτω από τη δυτική κερκίδα.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou