Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε Ανώμαλο έδαφος 2019

Οι δρομείς αντοχής του Αθηνόδωρου, τίμησαν με τον καλύτερο τρόπο τα χρώματα του συλλόγου τους και την πόλη του Αιγίου, με τις σπουδαίες εμφανίσεις που έκαναν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα δρόμου σε ανώμαλο έδαφος, το οποίο πραγματοποιήθηκε σε μια κατάλευκη από το χιόνι διαδρομή, στην τοποθεσία Πηγής Τρικάλων.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στα 8.000μ της κατηγορίας Νέων Ανδρών, ο Αθηνόδωρος ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, κερδίζοντας το χρυσό μετάλλιο στην ομαδική κατάταξη των σωματείων. Η ομάδα αποτελούνταν από τον Κώστα Ιατρόπουλο, που κατέλαβε την 6η θέση, τον Ηλία Καραμπούλα, που κατέλαβε την 8η θέση και τον Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, ο οποίος κατέλαβε την 12η θέση. Τα πολύ καλά πλασαρίσματα όλων τους ήταν και αυτά που τους έδωσαν την πρωτιά, όπως και πέρυσι.

Εκτός όμως από την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στην ομαδική βαθμολογία της κατηγορίας των Νέων, πολύ καλή ήταν και η συνολική παρουσία των υπόλοιπων αθλητών και αθλητριών του Συλλόγου. Συγκεκριμένα, ο Στυλιανός Κατσούλης κατέλαβε την 6η θέση στα 6.000μ της κατηγορίας Εφήβων. Η Άννα Ιατροπούλου, μετά από ένα διάστημα αποχής περίπου ενάμιση χρόνου από αγώνες, λόγω των Πανελληνίων εξετάσεων, επέστρεψε δυναμικά ως φοιτήτρια πλέον και κατέλαβε την 11η θέση στα 4.000μ της κατηγορίας νεανίδων.  Στα 10.000μ της κατηγορίας Ανδρών, ο Σπύρος Ιατρόπουλος κατέλαβε την 18η θέση, ο Δημήτρης Τασσόπουλος την 34η θέση και ο Γιάννης Βασιλείου την 65η θέση. Στα 4.000μ της κατηγορίας Παίδων, ο Νίκος Γεωργίου τερμάτισε στην 33η θέση, ενώ ο δεκαθλητής Πολυχρόνης Ιατρόπουλος στην 71η. Τέλος, οι Παγκορασίδες Έλενα Μούκα και Ανδριάνα  Σανδραβέλη, αγωνιζόμενες στα 3.000μ της μεγαλύτερης κατηγορίας των Κορασίδων, τερμάτησαν στην 57η και στην 77η θέση αντίστοιχα.

Αδιαμφισβήτητα, η 12μελής αποστολή του Αθηνόδωρου έζησε μοναδικές στιγμές σε αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Το χρυσό ομαδικό μετάλλιο και η συγκομιδή πολλών βαθμών αξιολόγησης που επιτεύχθηκε με την κατάκτηση καλών θέσεων από όλους, αποτελούν σίγουρα λόγους υπερηφάνιας.

 Ήταν όμως και ξεχωριστή εμπειρία για τους αθλητές μας να τρέχουν σε χιονισμένη διαδρομή και κατά διαστήματα εν μέσω χιονόπτωσης. Η πανέμορφη πίστα των αγώνων (μια χωμάτινη και σχεδόν κυκλική διαδρομή μήκους 2 χιλιομέτρων), η οποία χρησιμοποιείται κυρίως ως χώρος προπόνησης από τους ντόπιους δρομείς της περιοχής των Τρικάλων, ενθουσίασε τους Αιγιώτες αθλητές. Παράλληλα όμως τους άφησε και μια πικρή γεύση, καθώς στο Αίγιο δεν υπάρχει ένα αντίστοιχο μέρος κατάλληλης  προετοιμασίας για τους δρομείς αντοχής.

Ας ελπίσουμε πως κάποια στιγμή, στο άμεσο μέλλον, ορισμένοι από τους διοικούντες της τοπικής κοινωνίας μας θα ευαισθητοποιηθούν περισσότερο και θα δώσουν λύσεις στα προβλήματα των υλικοτεχνικών υποδομών του στιβου της περιοχής μας. Σημαντικότερη προτεραιότητα παραμένει το κλειστό προπονητήριο στην δυτική κερκίδα του σταδίου Αιγίου και στην συνέχεια ένας υπαίθριος χώρος, ένα ‘πάρκο’ με μια χωμάτινη διαδρομή ώστε να πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους οι δρομείς αντοχής των συλλόγων, αλλά και όλοι οι ελεύθεροι αθλούμενοι της περιοχής της Αιγιαλείας.

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou