4ος ΛΑΪΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ – ΓΥΡΟΣ ΤΗΣ ΛΙΜΝΗΣ ΤΣΙΒΛΟΥ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΜΑΖΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ήταν μια πραγματική γιορτή του μαζικού αθλητισμού ο 4ος Λαϊκός Αγώνας Δρόμου – Γύρος της Λίμνης Τσιβλού, που διοργανώθηκε από το Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου "Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός, Κοινωνική Προστασία" του Δήμου Αιγιαλείας και τον Αθλητικό Σύλλογο Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ», με την υποστήριξη του Δήμου Αιγιαλείας

, μέσα στο πανέμορφο καταπράσινο περιβάλλον της Λίμνης του Τσιβλού, της ξεχωριστής αυτής περιοχής του τόπου μας που αποτελεί κορυφαίο τουριστικό προορισμό της Αχαΐας και εντάσσεται στο προστατευόμενο Εθνικό Πάρκο Χελμού – Βουραϊκού.

Με φόντο τα καταπράσινα νερά της λίμνης, περιμετρικά αυτής και ανάμεσα στα πεύκα και στα έλατα που περιβάλλουν το δασικό δρόμο, έτρεξαν περισσότεροι από διακόσιοι (200) δρομείς κάθε ηλικίας, στους τρεις αγώνες των 2 χλμ, των 5,5, χλμ και των 10 χλμ και βάδισαν πολλοί περιπατητές, που στόχο είχαν να αναδείξουν την αξία και τη χαρά της συμμετοχής και του τερματισμού, δίνοντας τα μήνυμα ότι η άθληση είναι για όλους. Εκτός από τους αγώνες δρόμου, διοργανώθηκαν από το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιαλείας πολύ ενδιαφέρουσες παράλληλες δραστηριότητες που περιελάμβαναν βόλτες με βάρκες ράφτινγκ και φουσκωτά καγιάκ στα νερά της Λίμνης, περιηγήσεις στα μονοπάτια περιμετρικά αυτής, μαθήματα τοξοβολίας και άλλες δραστηριότητες.

            Στους επιμέρους αγώνες και ειδικότερα στον παιδικό αγώνα των 2 χλμ. συμμετείχαν πολλοί μικροί αθλητές και αθλήτριες αλλά και μεγαλύτεροι, ενώ την ίδια διαδρομή ακολούθησαν με δυναμικό βάδισμα αρκετοί γονείς των μικρών αθλητών αλλά και ελεύθεροι βαδιστές.  Στην κατηγορία των αγοριών 1ος τερμάτισε ο Σπύρος Μαλάμης από την Ολυμπιάδα Πατρών με χρόνο 7.22΄΄, 2ος ο Χρήστος Ξηροδήμας με χρόνο 7.23΄΄ και ακολούθησε ο Δημοσθένης Φιλιππακόπουλος με χρόνο 7.52΄΄, ενώ στην κατηγορία των κοριτσιών νικήτρια αναδείχθηκε η Δήμητρα Λόη της Ολυμπιάδας Πατρών με επίδοση 7.27΄΄, 2η η Αριέτα Αναγνωστοπούλου από τον ίδιο Σύλλογο με χρόνο 8.34΄΄ και ακολούθησε η Ελένη Κωνσταντινοπούλου με χρόνο 9.19΄΄.

            Στον αγώνα των 5,5 χλμ., στην κατηγορία των ανδρών ξεχώρισαν οι τρεις αθλητές της Ολυμπιάδας Πατρών, με νικητή τον Αλέξανδρο Σκούρτη με επίδοση 23.15΄΄, 2ο τον Ευάγελο Καραβασίλη με χρόνο 23.52΄΄ και 3ο τον Δημήτριο Ζάχαρη με χρόνο 24.52΄΄, ενώ στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια αναδείχθηκε η Αδαμαντία Σερεμέτη με επίδοση 28.54΄΄ και ακολούθησαν η Χρύσα Παπαπέτρου από τον Αθηνόδωρο Αιγίου με επίδοση 29.30΄΄ και η Δήμητρα Αναστασίου με χρόνο 29.40΄΄.

Στον αγώνα των 10χλμ, στην κατηγορία των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο Ανδρέας Ανδριόπουλος με επίδοση 42.52΄΄, 2ος ο Φίλιππος Κάτσικας με χρόνο 50.14΄΄ και 3ος ο Λεωνίδας Παναγιωτόπουλος (VETERUNNERS) με χρόνο 54.00΄΄, ενώ στην κατηγορία των γυναικών νικήτρια ήταν η Μαρίνα Τερζή (Novasports) με επίδοση 57.00΄΄, 2η η Emilianou   Trudy από το ΣΔΥ Ελευσίνας, με χρόνο 1.01.23΄΄ και 3η η Αναστασία Χριστοδουλοπούλου (VO2max EXERCISE CENTER PATRAS) με χρόνο 1.05.44΄΄.  

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Ιάσων Φωτήλας, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Αιγιαλείας κ. Παναγιώτης Ανδριόπουλος και ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του ίδιου Νομικού Προσώπου κ. Γεώργιος Φραγκονικολόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι του Δήμου Αιγιαλείας κα Μαρία Σταυροπούλου, κ. Νικόλαος Καραΐσκος και κ. Βασίλειος Χριστόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατάνου κ. Ανδρέας Ρεκούτης.

 

 

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou