Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄, Σχηματάρι

Δυναμική και επιτυχημένη ήταν η συμμετοχή του Αθηνόδωρου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων Α΄, που έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Σχηματάρι, όπου ο τοπικός μας Σύλλογος συμμετείχε στους αγώνες αυτούς με έξι (6) αθλητές.

Στο αγώνισμα της σκυταλοδρομίας 4 Χ 300 μ., η ομάδα του συλλόγου μας απαρτιζόμενη από τους Παναγιώτη Παπακωνσταντίνου, Κώστα Ιατρόπουλο, Δημήτρη Ρουμελιώτη και Σπήλιο Δημητρακόπουλο κατετάγη στην τέταρτη θέση χάνοντας για λιγότερο από μισό δευτερόλεπτο το χάλκινο μετάλλιο. Όλοι οι αθλητές έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό και κατάφεραν να τερματίσουν σε 2΄.40΄΄.46, μια πάρα πολύ καλή επίδοση που αποτελεί και ρεκόρ του Συλλόγου για το αγώνισμα αυτό.

Στον τελικό του αγωνίσματος των 300 μ με εμπόδια Παμπαίδων, ο Σπήλιος Δημητρακόπουλος με χρόνο 43΄΄.24 τερμάτισε στην πέμπτη θέση. Νωρίτερα, στον προκριματικό του αγωνίσματος αυτού, ο ίδιος αθλητής σημείωσε επίδοση 43΄΄.14, που αποτελεί και νέο ρεκόρ του Συλλόγου.

Στο αγώνισμα των 1.000 μέτρων Παμπαίδων, ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου ήταν 7ος με επίδοση 2΄.51΄΄.25, ο Ηλίας Καραμπούλας ήταν 13ος με χρόνο 2΄.59΄΄.44 και ο Δημήτρης Γκραικιώτης ήταν 14ος με χρόνο 3΄.00΄΄.48. Οι επιδόσεις και των τριών αυτών αθλητών αποτελούν νέο ατομικό τους ρεκόρ, στοιχείο που δείχνει πόσο δυναμική ήταν η εμφάνισή τους και ότι βρίσκονται σε στάδιο διαρκούς εξέλιξης.

Ο μεγάλος άτυχος, όμως, στο ίδιο αγώνισμα ήταν ο αθλητής Κώστας Ιατρόπουλος. Δέκα μέτρα πριν από τον τερματισμό και ενώ βρισκόταν δεύτερος, μόλις τρία (3) μέτρα πίσω από τον πρώτο αθλητή, σπρώχτηκε από τον αθλητή που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στην τρίτη θέση με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος και όταν ξανασηκώθηκε τερμάτισε τελικά πέμπτος με επίδοση 2΄.48΄΄.80, καθώς, ενώ ήταν πεσμένος, τον προσπέρασαν άλλοι δυο αθλητές.

Παρά το γεγονός, πάντως, ότι απωλέσθηκε με αυτόν τον άτυχο και άδοξο τρόπο ένα πανελλήνιο μετάλλιο, η εμφάνιση του Αθηνόδωρου στους αγώνες αυτούς ήταν πολύ πετυχημένη. Τα παιδιά που συμμετείχαν, όλοι τους νέοι αθλητές προερχόμενοι από την Ακαδημία του Συλλόγου, είναι πολύ ταλαντούχα και είναι βέβαιο ότι στο μέλλον θα σημειώσουν πολύ σημαντικές διακρίσεις στις μεγαλύτερες ηλικιακές κατηγορίες.

Ετικέτες: Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων – Παγκορασίδων

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou