Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 2014 και βράβευση αθλητών

Με μια πολυπληθή εκδήλωση και μέσα σε μια πανέμορφη «αθλητική» ατμόσφαιρα, την Κυριακή 19 Ιανουαρίου, ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» πραγματοποίησε στο Πολιτιστικό Κέντρο Αιγίου (Παλαιό Νοσοκομείο) την ετήσια κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τη βράβευση αθλητών του στίβου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους πλήθος κόσμου, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων, μεταξύ των οποίων ο Πρόεδρος της Ε.Α.Σ. ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου κ. Τζελάτης και ο Τεχνικός Σύμβουλος αυτής κ. Απόστολος Αποστολόπουλος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Αιγιαλείας και Αναπληρωτής Δημάρχου κ. Δημήτριος Καμπέρης, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π. Αιγιαλείας κ. Κωνσταντίνος Κλάγκος, ο Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αιγιαλείας κ. Μιχάλης Κωνσταντίνου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Σταδίου κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κα. Βασιλική Ψυχράμη και κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγίου κ. Ευάγγελος Ευαγγελίου και πολλοί άλλοι προσκεκλημένοι, αλλά και γονείς των αθλητών του τοπικού μας Συλλόγου.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την καθιερωμένη κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από τον Πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κωνσταντίνο Βασιλείου και συνεχίστηκε με μια σύντομη αλλά περιεκτική ομιλία από τον Γ. Γραμματέα κ. Ιωάννη Ρωμανό για τον απολογισμό των αγωνιστικών και εν γένει αθλητικών πεπραγμένων της χρονιάς που πέρασε, με τις δυσκολίες που υπήρχαν, τα έργα που έγιναν στις αθλητικές εγκαταστάσεις, τις πολλές συμμετοχές του Συλλόγου στους επίσημους αγώνες σε όλη την Ελλάδα και τις επιτυχίες που ήρθαν μέσα από την διαρκή δουλειά και την άοκνη προσπάθεια, καθώς ο Σύλλογος κατατάχθηκε μόλις στην 55η θέση της ετήσιας Πανελλήνιας Κατάταξης των Σωματείων του ΣΕΓΑΣ από την 62η θέση που κατείχε το έτος 2012, αλλά και τον καθορισμό των στόχων για τη χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Ακολούθησε η βράβευση του καλύτερου αθλητή της χρονιάς για το 2013 Σπύρου Ιατρόπουλου και της καλύτερης αθλήτριας της ίδιας χρονιάς Άννας – Μαρίας Κατσίκα. Στη συνέχεια βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι αθλητές του Αθηνόδωρου για τη χρονιά που μας πέρασε, που ήταν οι Σπύρος Ιατρόπουλος, Κώστας Ιατρόπουλος και Γιάννης Μανάϊ, οι οποίοι συνεισέφεραν στο Σύλλογο τους περισσότερους βαθμούς αξιολόγησης.

Ιδιαίτερα θετική εντύπωση άφησε σε όλους τους παρευρισκόμενους, ιδίως στους γονείς όλων των αθλητών, η βράβευση και φέτος εκείνων των αθλητών του Αθηνόδωρου που αρίστευσαν κατά τις επιδόσεις τους στα μαθήματά τους, επιτυγχάνοντας βαθμολογία άνω του 18,5 στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση (Γυμνάσια και Λύκεια), καθώς και η βράβευση των αθλητών που πέτυχαν κατά την περυσινή χρονιά να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση της χώρας μας. Συνολικά 23 αθλητές πέτυχαν άριστη επίδοση στο σχολείο τους, με βαθμολογία από 18,5 έως και 20, ενώ 2 αθλητές, κατά την περυσινή χρονιά, εισήλθαν σε δύσκολες και απαιτητικές ανώτατες σχολές της επιλογής τους, επιβεβαιώνοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το γνωστό αρχαίο ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιή».

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα ειδικό αφιέρωμα στο αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου και μέσα από μια σύντομη ομιλία του Γραμματέα του Αθηνόδωρου έγινε ιδιαίτερη αναφορά τόσο στα ποιοτικά γνωρίσματα του αγωνίσματος, που δοκιμάζει τις σωματικές, τις πνευματικές και τις ψυχικές αντοχές των αθλητών, αλλά και στα ιδεώδη και τις αξίας που αντιπροσωπεύει, καθώς μεταξύ άλλων προάγει την αλληλοσυμπαράσταση μεταξύ των αθλητών και τονίζει ιδιαίτερα την αξία της συμμετοχής σε έναν αγώνα και του τερματισμού. Ειδική αναφορά, έγινε, επίσης, σε όλους τους αιγιώτες μαραθωνοδρόμους, από το έτος 1928 μέχρι σήμερα, καθώς και στην πολυάριθμη συμμετοχή του Αθηνόδωρου στην Κλασική Διαδρομή του Μαραθωνίου της Αθήνας το 2013, όπου συμμετείχαν 18 αθλητές από την πόλη μας, ενώ στη συνέχεια βραβεύτηκαν βετεράνοι αθλητές του μαραθωνίου (όπως οι Γεώργιος Κανελλής, Χαράλαμπος Κουτουβάλας, Βασίλης Δελαπόρτας και Χρήστος Λαϊνάς) αλλά και οι καλύτεροι μαραθωνοδρόμοι του Αθηνόδωρου για το 2013 (Δημήτρης Τασσόπουλος και Έμμη Σαπίου). Ακολούθως, παρουσιάστηκε επίσημα από τη Διοίκηση του Συλλόγου η νέα προπονήτρια Κατερίνα Καρκατσέλου, ενώ τιμήθηκε και ο προπονητής Νίκος Τσιοφύλας ως μαραθωνοδρόμος αλλά και για την εν γένει προσφορά του στο Σωματείο.

Η όμορφη αυτή εκδήλωση, που έφερε στη μνήμη των μεγαλύτερων λαμπρές μέρες του αιγιώτικου στίβου, έκλεισε με τις ευχές όλων των παρευρισκομένων η νέα χρονιά να φέρει σε όλους υγεία και ευτυχία, ακόμη περισσότερα νέα παιδιά στο στάδιο και ακόμη καλύτερες επιδόσεις των αθλητών στο σχολείο τους, στις σπουδές τους και στον αθλητισμό.

Τέλος, οι εκπρόσωποι του Συλλόγου ανανέωσαν το ραντεβού τους με τους συμπολίτες μας που αγαπούν τον αθλητισμό για τις 23 Μαρτίου, οπότε και θα διεξαχθεί ο 3ος Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας, σε συνέχεια της περυσινής επιτυχημένης διοργάνωσης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθηνόδωρου

Ετικέτες: Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou