Αιγιάλεια 2016: Κάθε χρόνο και καλύτερα!

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθησαν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου το Σάββατο 11 Ιουνίου οι αγώνες με την επωνυμία «ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ 2016» . Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν από τον Σύλλογο μας , σε συνεργασία με το Δήμο Αιγιαλείας, Ν.Π.Δ.Δ. (ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ) και υπό την αιγίδα της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου. Συνολικά αγωνίστηκαν πάνω από 250 αθλητές και αθλήτριες από 9 διαφορετικούς Νομούς της Ελλάδας (Αχαϊα ,Κορινθία, Ηλεία, Αργολίδα, Αιτωλοακαρνανία, Ζάκυνθος, Αττική, Ιωάννινα και Χανιά), σχεδόν διπλάσιοι από πέρυσι , ενώ πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στις κερκίδες του Σταδίου που θαύμαζαν τις επιδόσεις των αθλητών , θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές του Κλασικού Αθλητισμού.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Αιγιαλείας, κ. Αθανάσιος Παναγόπουλος, ο πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ , κ. Περικλής Παναγιαννακόπουλος, ο αντιπρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ, κ. Νίκος Θανασούλιας, ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου, κ. Ευάγγελος Τζελάτης, καθώς και αρκετά άλλα σημαντικά πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας και του αθλητισμού γενικότερα. Στους αγώνες έλαβαν μέρος αρκετοί καλοί Έλληνες αθλητές -πανελληνιονίκες και μη – οι οποίοι έχουν στο ενεργητικό τους πολύ καλές επιδόσεις αλλά και διακρίσεις, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον αθλητή του ύψους Αντώνη Μέρλο, ο οποίος κατάφερε να περάσει τα 2 μέτρα και 15 εκατοστά, μόλις ένα εκατοστό κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ της κατηγορίας του (2.16) που το κατέχει ο ίδιος. Ο αθλητής του Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου, που θα αγωνιστεί με την εθνική μας ομάδα στο Βαλκανικό αλλά και στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, προσπάθησε να περάσει τα 2 μέτρα και 18 εκατοστά για να πραγματοποιήσει νέο πανελλήνιο ρεκόρ, αλλά δεν τα κατάφερε τελικά.

Μεγάλες επιδόσεις σημειώθηκαν και από τους αθλητές και τις αθλήτριες του Συλλόγου μας. Συνολικά κατακτήθηκαν 12 μετάλλια , ενώ πραγματοποιήθηκαν 7 νέα Ρεκόρ Συλλόγου και 18 ατομικά ρεκόρ. Τόσο τα ατομικά ρεκόρ, αλλά κυρίως τα νέα ρεκόρ Συλλόγου, δείχνουν την μεγάλη πρόοδο του Σωματείου μας και αυξάνουν τις ελπίδες αλλά και τις προσδοκίες μας για πιο μεγάλες επιδόσεις αλλά και για πανελλήνιες διακρίσεις . Τα νέα ρεκόρ Συλλόγου είναι τα εξής :

Στα 800μ Νέων Ανδρών και Ανδρών, ο Σπύρος Ιατρόπουλος με επίδοση 1.59. 51. Στο ίδιο αγώνισμα στην κατηγορία Παίδων , το νέο ρεκόρ κατέχει πλέον ο Δημήτρης Γκραικιώτης με 1.59.64. Στα 400μ , η Άννα Μαρία Κατσίκα με επίδοση 61.50 πραγματοποίησε νέο ρεκόρ Συλλόγου στις κατηγορίες Νεανίδων, Νέων Γυναικών και Γυναικών , ενώ η Κυριακή Δημητρίου με 61.73 βελτίωσε το δικό της ρεκόρ στην κατηγορία Κορασίδων .Στα 100μ η Μαρία Καϊάφα βελτίωσε το ρεκόρ Συλλόγου με επίδοση 12.95 . Στα 150μ Παμπαίδων Α’ , ο Γιάννης Οικονόμου είναι ο νέος κάτοχος του ρεκόρ Συλλόγου με επίδοση 18.36. Τέλος, η Χριστίνα Καϊτσα στο Μήκος βελτίωσε για άλλη μια φορά φέτος το ρεκόρ Συλλόγου στην κατηγορία Παγκορασίδων Α΄με επίδοση 5.08.

Τα προσωρινά αποτελέσματα βρίσκονται στον παρακάτω ηλεκτρονικό σύνδεσμο . Τα επίσημα αποτελέσματα, καθώς και φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες θα αναρτηθεί σύντομα.

Εκτός από την προσπάθεια του Σωματείου μας , την καθοριστική βοήθεια του Ν.Π.Δ.Δ και την καθοδήγηση της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ, για την άρτια διοργάνωση αυτών των αγώνων θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τους εθελοντές μας για την βοήθεια τους πριν και κατά την διάρκεια των αγώνων, την επιχείρηση των Ζαφειρόπουλου Βασίλειου – Βαρδάκη Στυλιανής ‘’Φυτώριο-Ροδιά Αιγιαλείας’’ , που ομόρφυναν το Στάδιο με τα φυτά που μας παραχώρησαν και τέλος τους φωτογράφους μας Βασίλη Μανουηλίδη και Αλέξανδρο Βαζάκα.

Ετικέτες: Λαϊκός Αγώνας Δρόμου - Ημιμαραθώνιος Αιγιαλείας

Χορηγοί

Pesunion
Vasileiou
ΑΦΟΙ ΤΣΙΝΟΥΚΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΙΝΟΣ
ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΙΓΙΟΥ