Μαραθώνιος Ντύσελντορφ & Δρόμος Θυσίας Μεσολογγίου

Εξαιρετική επιτυχία για τον αθλητή του Αθηνόδωρου Δημήτρη Τασόπουλο, ο οποίος την Κυριακή 24 Απριλίου συμμετείχε στον Μαραθώνιο (42.195 μέτρα) του Ντύσελντορφ της Γερμανίας και, μάλιστα, πετυχαίνοντας πολύ καλή επίδοση 2.43'.26", κατατάχθηκε μόλις 3ος μεταξύ των 38 ελλήνων δρομέων που συμμετείχαν και τερμάτισαν στον αγώνα.

Παράλληλα, ο Δημήτρης πραγματοποίησε την καλύτερη μέχρι σήμερα επίδοση ανάμεσα στους αιγιώτες αθλητές στο αγώνισμα του μαραθωνίου δρόμου, ενώ παράλληλα πέτυχε και το ρεκόρ του τοπικού μας Συλλόγου στο ίδιο αγώνισμα.

Οι συνθήκες που επικράτησαν στην πόλη της Γερμανίας ήταν ιδανικές για μαραθώνιο, καθώς για μεγάλο διάστημα είχε ψιλή βροχή με καλή θερμοκρασία και ήπιους ανέμους, ενώ σε συνδυασμό με την απολύτως επίπεδη διαδρομή βοήθησαν τους αθλητές να απολαύσουν τον αγώνα. Από τους έλληνες δρομείς πρώτος ήταν ο Κώστας Γκελαούζος του Παναθηναϊκού, ο οποίος, παρά το ότι πέτυχε πολύ καλή επίδοση με χρόνο 2.21'.53" και μάλιστα στο ντεμπούτο του στο αγώνισμα του μαραθωνίου, εντούτοις δεν κατάφερε επιτύχει το στόχο του που ήταν να πιάσει το όριο για τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέϊρο με έναν χρόνο κάτω από 2.19'.00".

Εξάλλου, το Σάββατο 23 Απριλίου οι δρομείς του Αθηνόδωρου συμμετείχαν στον λαϊκό αγώνα Δρόμου Θυσίας της Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου, με αφετηρία την Ιερά Μονή του Αγίου Συμεώνος, όπου κατέφυγαν οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι μετά την Ηρωική Έξοδο και τερματισμό τον κήπο των Ηρώων της πόλης του Μεσολογγίου. Στον αγώνα αυτό των 9.800 μέτρων συμμετείχαν και τερμάτισαν συνολικά 340 δρομείς από διάφορες περιοχές. Από τους δρομείς του Αθηνόδωρου, ο Δημήτρης Παπαπέτρου, με επίδοση 37'.16", τερμάτισε 15ος στη γενική κατάταξη του αγώνα (4ος στην ηλικιακή κατηγορία του), ενώ η Έμη Σαπίου, με χρόνο 37'.48", αναδείχθηκε νικήτρια στην γενική κατηγορία των γυναικών. Ακολούθησαν, ο Νεκτάριος Αργυριάδης με επίδοση 38'.40", ο Ηλίας Θεοφυλακτόπουλος με χρόνο 39'.37" και ο Ανδρέας Θανασούλιας με χρόνο 45'.01".

Ετικέτες: Μαραθώνιος Ντύσελντορφ, Δρόμος Θυσίας

Χορηγοί

Mourdekas
Pesunion
Vasileiou