Ιστορικό

 

 

Ο Σύλλογός μας ιδρύθηκε το έτος 2005 από μία «παρέα» βετεράνων αθλητών και μαραθωνοδρόμων, οι οποίοι - όντας οι ίδιοι δρομείς λαϊκού αθλητισμού - οραματίστηκαν την αναγέννηση του αιγιώτικου κλασικού αθλητισμού, ο οποίος την τελευταία εικοσαετία πριν την ίδρυση του Συλλόγου μας, είχε σχεδόν ολοκληρωτικά ατονήσει.

Όπως αναφέρεται και στο καταστατικό του, σκοποί του Συλλόγου μας είναι η συστηματική καλλιέργεια και ανάπτυξη των δυνατοτήτων των αθλητών του για τη συμμετοχής τους σε αθλητικούς αγώνες, αλλά και η σωματική και πνευματική ανάπτυξη και η ηθική εξύψωση των νέων και όλων των πολιτών που έχουν έφεση για άθληση, η ανάπτυξη του πνεύματος της ευγενούς άμιλλας και της αλληλεγγύης μεταξύ τους, η άσκηση του σώματος, η διατήρηση και βελτίωση της καλής φυσικής κατάστασης, η απόκτηση και η ανάπτυξη των φυσικών ικανοτήτων, η ψυχαγωγία τους, η προαγωγή της κοινωνικότητας και της συναδέλφωσης, σύμφωνα με τις βασικές αρχές του φίλαθλου πνεύματος.

Με μοναδικό «όπλο» τις προσπάθειες των ιδρυτικών μελών αλλά κυρίως των μελών της πρώτης διοίκησής του, ο Σύλλογος επιχείρησε κατά πρώτο λόγο την καλλιέργεια και την ανάπτυξη του κλασικού αθλητισμού στην πόλη μας, όπου μετά την ουσιαστική αδρανοποίηση ιστορικών αθλητικών σωματείων της περιοχής μας, έγινε ιδιαίτερα αισθητή η υστέρηση της ανάπτυξης του κλασικού αθλητισμού, καθώς και η έλλειψη κατάλληλων εγκαταστάσεων και υλικοτεχνικών υποδομών, που θα επέτρεπαν και θα ενθάρρυναν ιδίως τους νέους μας να ασχοληθούν με τον αθλητισμό για την εξασφάλιση της σωματικής και της πνευματικής τους υγείας, αλλά και της ψυχικής τους ισορροπίας.
Μέσα σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, λόγω της έλλειψης της αναγκαίας κρατικής μέριμνας και χρηματοδότησης, ο Σύλλογός μας - στηριζόμενος κατά βάση στο προσωπικό ενδιαφέρον των μελών του και ιδίως των εκάστοτε προσώπων της Διοίκησής του - έχει συγκροτήσει και λειτουργεί, από το έτος 2009 μάλιστα ακόμη πιο οργανωμένα και μεθοδικά, Τμήμα (Ακαδημία) Παιδικού Κλασικού Αθλητισμού, προσπαθώντας να προσφέρει στα νέα παιδιά της πόλης μας τη δυνατότητα να ασχοληθούν με τον υγιή αθλητισμό, είτε με τη μορφή του μαζικού αθλητισμού είτε με τη μορφή του υγιούς πρωταθλητισμού ή τη συμμετοχή τους σε μεμονωμένες αγωνιστικές εκδηλώσεις.

Τα αποτελέσματα, μάλιστα, της ολιγόχρονης αυτής προσπάθειας είναι ήδη ορατά και εντυπωσιακά, καθώς περισσότερα από εκατόν πενήντα (150) παιδιά έχουν καταταγεί στις τάξεις της Ακαδημίας, ενώ οι νέοι αθλητές μας διαπρέπουν ήδη στα τοπικά διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα των αγωνισμάτων στίβου αποδεικνύοντας στην πράξη ότι αυτός ο τόπος δεν σταμάτησε ποτέ να γεννά ταλέντα, αλλά το σημαντικότερο φέρνοντας ένα μήνυμα ελπίδας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τοπικού κλασικού αθλητισμού, ώστε ακόμη περισσότερα νέα παιδιά της πόλης μας να ασχοληθούν με το στίβο.

Από το έτος 2009 μέχρι σήμερα η πορεία του συλλόγου είναι συνεχώς και εντυπωσιακά ανοδική. Κατά το έτος 2008 ο σύλλογός μας βρισκόταν στη 307η θέση της πανελλήνιας κατάταξης των σωματείων στίβου, ενώ στο χώρο αυτό δραστηριοποιούνται περίπου 350 σωματεία. Την επόμενη χρονιά (2009), το σωματείο μας ανέβηκε στην 173η θέση της κατάταξης, το 2010 στην 95η θέση, το 2011 υποχώρησε στην 103η θέση, το 2012 ανέβηκε στην 62η θέση και το 2013 βρίσκεται στην 55η θέση. Το 2014 ανέβηκε στην 50η θέση ενώ το 2015 βρέθηκε επιτυχώς στην 46η θέση. Η άνοδος συνεχίζεται σταθερά και τα επόμενα χρόνια. Το 2016 βρίσκεται στην 38η θέση, το 2017 στην 34η θέση, ενώ το 2018 ο Σύλλογος μας βρίσκεται στην 30η θέση, την πιο υψηλή που έχει καταλάβει στα 13 χρόνια λειτουργίας του.To  2019 η μικρή οπισθοχώρηση είναι σχεδόν ανεπαίσθητη, καθώς οι επιτυχίες σε προσωπικό επίπεδο των αθλητών του συλλόγου ήταν μεγαλύτερες από κάθε άλλη χρονιά μέχρι σήμερα όπου κλείνοντας το έτος 2022 βρήκε το σύλλογό μας στην 26η θέση.

ΜΕΓΑΛΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ

Fgeurope
LOGO CAVINO Page 0001
ΚΡΙΝΟΣ
ΑΦΟΙ ΤΣΙΝΟΥΚΑ
DIMITRIOU gelateria & patisserie

Υποστηρικτές

ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΙΓΙΟΥ
Vasileiou
ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ