|       Facebook

ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 18-9-2021

           Ενημερώνουμε ότι το Σάββατο 18/9/2021 το Στάδιο στο Αίγιο θα είναι κλειστό, όπως μας ενημέρωσαν από το νομικό πρόσωπο του Δήμου, οπότε δε θα γίνουν οι προγραμματισμένες προπονήσεις.

 

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6/9/2021 ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΙΣ ΣΤΙΒΟΥ

Τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου δε θα γίνουν προπονήσεις στίβου λόγω του φιλικού αγώνα μεταξύ των παλαιμάχων της ΑΕΑ και ΑΕΚ.

Από την Τρίτη 7/9/2021 θα συνεχιστούν κανονικά τόσο οι προπονήσεις όσο και οι εγγραφές.

 

Η ΝΕΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕ

         Νέα αθλητική χρονιά ξεκίνησε για τον Αθηνόδωρο την Τετάρτη 1/9/2021.

        Ένα γεγονός που κάθε χρόνο επισφραγίζεται με τον καθιερωμένο Αγιασμό, που φέτος τέλεσε ο πατήρ Ιωάννης Πετρόπουλος.  

        Κατά παράδοση εκτός από τους αθλητές παλαιούς και νέους, τους προπονητές και τη διοίκηση, παρευρίσκονται και πρόσωπα που τιμούν το χώρο του αθλητισμού και έχουν γενικότερα έντονη κοινωνική παρουσία και προσφορά.

        Τη φορά αυτή είχαμε τη χαρά να έχουμε δίπλα μας αντιπροσωπεία από το «ΕΚΑΜΕ» που θεωρούμε διασταλτικά ότι είναι  ένα αθλητικό σωματείο με εξαιρετικές πολυεπίπεδες επιδόσεις.

        Άλλη μια χρονιά μας τίμησε ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Καλογερόπουλος μαζί  με τους Παναγιώτη Ανδριόπουλο, Γιώργο Φραγκονικολόπουλο, Φάνη Ραμπαβίλα, Νικόλαο Καραΐσκο και Γιώργο Γκιώνη τον πρόεδρο της δημοτικής κοινότητας Αιγίου και του ΕΚΑΜΕ,  ενώ η παρουσία του κυρίου Γούτου έδειξε ότι ο αθλητισμός στην πόλη μας είναι υπόθεση όλων των δημοτικών παρατάξεων.

         Ρητή ήταν η δέσμευση της δημοτικής αρχής δια στόματος Δημάρχου ότι μέχρι την Παρασκευή 10/9 θα έχουν δημοσιευτεί οι όροι δημοπράτησης του έργου κάτω από τις δυτικές κερκίδες.

         Ισχυρή θα είναι και φέτος η στήριξη των χορηγών μας όπως φάνηκε και από τους χαιρετισμούς που απηύθυναν στους παρευρισκόμενους ο κος Ιωάννης  Αναστασόπουλος εκπρόσωπος  της εταιρείας «Κρίνος» και Αθανάσιος Τσινούκας εκπρόσωπος της εταιρείας «Κρεοπωλεία Τσινούκα».  

         Ο ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου εκπροσωπήθηκε από τον πρόεδρο κ. Νίκο Μπαλάση και από τον κ. Τόλη Αποστολόπουλο    που πάντα βρίσκονται κοντά στο σύλλογό μας και συνδράμουν πάντα από τη θέση και την εμπειρία τους.

         Σίγουρα οι οιωνοί είναι περισσότεροι στη θετική πλευρά και πιστεύουμε ότι η νέα αθλητική χρονιά θα μας δώσει πολλά χαμόγελα που τόσο έχουμε ανάγκη μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον που δημιουργούν τα προβλήματα της τρέχουσας καθημερινότητας.

 

(Ευχαριστούμε τον κ. Βασίλη Μανουηλίδη για την παραχώρηση των φωτογραφιών και τη γενικότερη στήριξη σε όλες τις εκδηλώσεις του Αθηνόδωρου)

 

 

 

 

 

 

 

 

ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΠΟΝΗΣΕΩΝ ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ

Ο Αθλητικός Σύλλογος Αιγίου «ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ Ο ΑΙΓΙΕΥΣ» ενημερώνει όλα τα μέλη του Συλλόγου, τους αθλητές, τους γονείς των αθλητών και κάθε ενδιαφερόμενο, ότι η Ακαδημία Στίβου και τα Αγωνιστικά Τμήματα του Συλλόγου, μετά από τις θερινές διακοπές, ξεκινούν τη νέα αθλητική χρονιά την 1η Σεπτεμβρίου 2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:00 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου όπου θα τελεστεί ο καθιερωμένος Αγιασμός.

       Θα εφαρμοστεί το υγειονομικό πρωτόκολλο όπως ορίζεται κάθε φορά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και την Ομοσπονδία. Θα ακολουθήσει εκδήλωση για το καλωσόρισμα της νέας αθλητικής περιόδου και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις από τη διοίκηση. Ήδη το μπλέ και κίτρινο των προπονητικών και αγωνιστικών εμφανίσεων της ομάδας είναι  χρώματα γνωστά σε όλη την Ελλάδα. Φιλοδοξούμε αυτά τα χρώματα να πρεσβεύουν επάξια την πόλη μας σε όλη την Ελλάδα   και  ελπίζουμε ότι και τη νέα χρονιά  θα χαρούμε νέες και περισσότερες και επιτυχίες.  Αν αναλογιστούμε μάλιστα  τις επιδόσεις των αθλητών  μας κατά την χρονιά που πέρασε, παρ’ όλες τις  δυσκολίες που βιώσαμε, μόνο αισιόδοξοι μπορούμε να είμαστε για τη νέα χρονιά.

        Είναι αυτονόητες οι ευχαριστίες μας σε όλους τους υποστηρικτές μας και οι ιδιαίτερα στους χορηγούς μας. Αναμένουμε και φέτος τη σημαντική στήριξή τους.

        Σύμφωνα με τα  υγειονομικά πρωτόκολλα της ΓΓΑ θα διαμορφωθούν αναλόγως και τα τμήματά μας. Το πιθανότερο είναι το πρώτο τμήμα να ξεκινάει στις 4:00 μ.μ. όπως και τις προηγούμενες χρονιές. Οι εγγραφές και οι προπονήσεις θα αρχίσουν από τις  2/9.

        Δείτε στο  youtube  https://www.youtube.com/watch?v=HZXDIb_kTCc&ab_channel=%CE%91%CE%B9%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%92%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%B9%CF%84%CF%83%CE%B9%CE%AC%CE%BD%CE%BF%CF%82   βιντεο πρόσκληση με διαχρονικές φωτογραφίες από τις ακαδημίες έως τις συμμετοχές σε πανελλήνιους και διεθνείς αγώνες. όπως ευγενικά επιμελήθηκε ο Βασίλης Μανουηλίδης. 

ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ

 

      2021: Η πιο δύσκολη αγωνιστική χρονιά από την άποψη των περιορισμών λόγω κορονοϊού, ωστόσο η πιο πλούσια σε συγκομιδή επιτυχιών και επιδόσεων για τους αθλητές του Αθηνόδωρου.

        Ξεκινώντας από τη μικρή κατηγορία και συγκεκριμένα στον τρίτο όμιλο του πανελλήνιου πρωταθλήματος πέντε αθλητές μας ανέβηκαν στο βάθρο των νικητών, ενώ πέντε ήταν τα πανελλήνια μετάλλια που κέρδισαν και οι αθλητές των μεγαλύτερων κατηγοριών. Αποκορύφωμα η συμμετοχή δύο αθλητών μας σε διεθνείς αγώνες  με τη Εθνική ομάδα.

        Ο Ανδρέας Γεωργίου μετείχε στη συνάντηση των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Κύπρου όπου κέρδισε το ασημένιο μετάλλιο, ενώ ο Ανδρέας Μπαχός μας έδωσε τη χαρά της πρώτης συμμετοχής αθλητή μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

► Περισσότερα

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ18 ΒΟΛΟΣ 2021-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

 

         Άλλη μία επιτυχημένη αποστολή της ομάδας μας σε πανελλήνιο πρωτάθλημα έλαβε τέλος. Σε μία χρονιά που η αβεβαιότητα ήταν το κυρίαρχο αίσθημα, η κατάληξη δικαίωσε αθλητές, προπονητές και διοίκηση αλλά και οικογένειες, που δε σταμάτησαν να υποστηρίζουν με όλα τα πρόσφορα μέσα, το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια στο Αίγιο και συγκεκριμένα στον κλασσικό αθλητισμό.

         Την παράσταση βέβαια την κέρδισε δικαιωματικά ο Ανδρέας Γεωργίου γιατί και μετάλλιο πήρε (χάλκινο στα 1500μ) και μεγάλα  ρεκόρ συλλόγου έκανε (1500μ 4.00.58, 800μ 1.57.90)  και μικρός στην κατηγορία Κ18 είναι αφού είναι γεννημένος το 2005. Λογικά περιμένουμε να κληθεί στην εθνική ομάδα της κατηγορίας Κ18 προκειμένου να συμμετάσχει είτε στους επικείμενους βαλκανικούς αγώνες είτε στους αγώνες μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

          Πολύ δυνατή  και η εμφάνιση του Γιάννη Βαρβία (2004) που ωστόσο με άλμα  1.88 δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο των νικητών αν και ήταν μέσα στις δυνατότητές του. Να σημειώσουμε ότι ο 3ος αθλητής είχε το ίδιο άλμα (1.88) αλλά λιγότερες προσπάθειες.

► Περισσότερα

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ

        Το Διοικητικό Συμβούλιο του Αθηνόδωρου στο άκουσμα της θλιβερής είδησης του θανάτου του Γιάννη Καρανικόλα, επί σειρά ετών υπεύθυνου του Δημοτικού Σταδίου Αιγίου και εκ της ιδιότητας αυτής πολύτιμου συνεργάτη, εκφράζει τα θερμά συλλυπητήρια ενός εκάστου των μελών του στην οικογένειά του, αλλά και σε όλους όσους γνώρισαν από κοντά τον άνθρωπο της ανιδιοτελούς προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Κ20 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 2021 - ΘΡΙΑΜΒΟΣ ΤΟΥ ΑΘΗΝΟΔΩΡΟΥ

 

         Το καλύτερο πρωτάθλημα στην ιστορία του Αθηνόδωρου. Θεσσαλονίκη 2021. Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου για τις ηλικίες κάτω των 20 ετών. Θρίαμβος του Ανδρέα Μπαχού που κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στα 10000 μ. Βάδην, ενώ ταυτόχρονα πήρε το εισιτήριο για το Ταλίν της Εσθονίας όπου στις 15 με 18 Ιουλίου θα διεξαχθεί το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ίδιας κατηγορίας.Το όριο για τη διοργάνωση αυτή ήταν 46 λεπτά ενώ η επίδοση του Ανδρέα ήταν 45.33.72! που αποτελεί και νέο ρεκόρ συλλόγου. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ανδρέας είχε πετύχει και πέρυσι το όριο για συμμετοχή στους ευρωπαϊκούς αγώνες της κατηγορίας Κ18 αλλά δε στάθηκε τυχερός αφού οι αγώνες λόγω κορωνοϊού δεν πραγματοποιήθηκαν.  Δε χωράει αμφιβολία ότι ο Ανδρέας θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια στο ελληνικό και διεθνές βάδην, αρκεί να έχει τη στήριξη που απαιτείται.                                                                                                                                                                                                                             Το ίδιο ισχύει και για την Μαρίνα Γιαννάδη που έγινε για δεύτερη φορά φέτος πανελληνιονίκης, (ήταν 3η στο πανελλήνιο της Κ23),  ξεπερνώντας πάλι τον εαυτό της και πετυχαίνοντας νέο ρεκόρ συλλόγου και ρεκόρ Αχαϊας με επίδοση 14,43. Δοκίμασε και τα 200μ για προπονητικούς κυρίως λόγους όπου κατατάχθηκε 17η με χρόνο 26.42.

► Περισσότερα

Χορηγοί

Vasileiou
ΑΦΟΙ ΤΣΙΝΟΥΚΑ
ΒΑΣΙΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΚΡΙΝΟΣ
ΒΙΟΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΙΓΙΟΥ